Nay kupuje prevádzky Electro World na Slovensku a v Českej republike

19.05.2014 Bratislava

Bratislava 19. mája (TASR) - Predajca spotrebnej elektroniky, spoločnosť Nay, kupuje prevádzky Electro World na Slovensku a v Českej republike. Firma dnes informovala, že sa na obchode dohodla so spoločnosťou Dixons Retail.

"Je to veľký krok k dosiahnutiu nášho cieľa, ktorým je vedúce postavenie v strednej Európe," uviedol predseda predstavenstva a spoluzakladateľ NAY Peter Zálešák. Electro World má v Českej republike a na Slovensku 26 špecializovaných obchodov s elektronikou. Skupina NAY tak bude mať po akvizícii 57 predajní na území týchto dvoch štátov s predpokladaným obratom 300 miliónov eur. "Táto akvizícia znamená zdvojnásobenie obratu skupiny," doplnil.

V priebehu finančného roka končiaceho sa aprílom 2014, dosiahli aktíva Electro World, ktoré sa odstupujú, stratu pred zdanením vo výške 5,6 milióna libier (6,9 milióna eur) pri tržbách 129 miliónov libier (158 miliónov eur).

Nay preberie prevádzky Electro World so všetkými záväzkami aj zamestnancami. Po uzavretí dohody, ktorá sa očakáva v priebehu leta a podlieha splneniu príslušných podmienok vrátane súhlasu protimonopolných orgánov, môže v priebehu nasledujúcich troch rokov prísť k hotovostnému vyrovnaniu. Nay plánuje zachovať pražskú centrálu aj značku Electro World na českom trhu.
 

Vyberte región